O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Trei principii fundamentale pentru sanatatea ta

Trei principii fundamentale pentru sanatatea ta

Ne salutam cu „Sanatate!”, spunem ca daca „ai sanatate ai de toate”, foarte bine …dar oare chiar acordam sanatatii importanta cuvenita?

Spunem acestea doar din varful limbii sau constientizam importanta sanatatii si importanta mentinerii ei?

Poate ai citit deja articolul legat de viziune, misiune si valori si astfel poate ti-ai facut o idee despre principiile care ne ghideaza pe noi in viata dar si in dezvoltarea acestui proiect. Pe langa acelea mai sunt trei principii fundamentale pentru sanatatea noastra pe care ti le vom dezvalui in acest articol.

1. Sanatatea este cea mai de pret bogatie!

Ce bine e sa fim sanatosi, sa nu ne doara nimic, sa ne trezim dimineata bucurosi si plini de vitalitate pentru ca incepem o noua zi din viata noastra minunata!

Prima farmacie naturopata din România

Ni se intampla multora ca atunci cand suntem sanatosi sa nu ne gandim la sanatate ci chiar sa o ignoram, sa facem tot felul de abuzuri crezand ca noi nu ne vom imbolnavi niciodata. Se intampla sa nu acordam timp si nici atentia cuvenita sanatatii pentru ca poate avem lucruri mai importante de facut. Abia cand sanatatea incepe sa „scartaie” incepe sa ne pese.

O expresie spune ca:
Daca astazi nu ai timp pentru sanatate maine iti vei face timp pentru boala!

Deci este bine sa ne pese si sa ne pese de mentinerea sanatate. Sa nu ni se intample ca, in goana zilnica, sa „aleargam” pentru a castiga bogatii ignorand sanatatea, pe care, mai apoi, dupa ce am pierdut-o nu mai stim cum sa ne-o recastigam.

Sa acordam o atentie sporita sanatatii noastre si in special mentinerii ei pentru ca:

2. Preventia este cel mai efcient tratament!

Este mai usor sa previi decat sa tratezi, este mai usor sa pastrezi echilibrul in corpul tau decat sa-l readuci. A preveni inseamna a fi un om responsabil, a-ti pasa de tine si a-ti pasa de acest corp care te „duce” zilnic si care te ajuta sa-ti implinesti visele.

Poti considera corpul tau o comoara fara de pret, il poti considera „templul duhului sfant” asa cum spune in Biblie sau poti considera ca este facut „dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”, deci poti considera ca merita atentie si ingrijire.

Merita sa nu ignoram sanatatea si metodele de mentinere a ei . Merita sa nu ignoram ultimele descoperiri in nutritie si sanatate care spun ca stilul de viata are o importanta cruciala in mentinerea sau redobandirea sanatatii.

Alimentatia ta, modul de gandire si activitatea fizica moderata sunt cheia sanatatii tale. Poti deveni sau ramane robul gusturilor si al papilelor gustative spunand, bineinteles in mod exagerat ca „Eu nu pot sa pasc ierburi!”, dar atunci sa nu te miri ca sanatatea ta se va degrada din ce in ce mai mult iar ignoranta de care ai dat dovada se va transforma in suferinta. Se va transforma in plimbari de la medic la medic si in a lua un pumn de medicamente zilnic fara ca sa te simti cu adevarat mai bine.

De aceea preventia este mai importanta decat medicatia, daca vei constientiza importanta preventiei nu vei mai avea nevoie de medicatie.

Preventia se traduce in 3 principii simple de stil de viata:

– a ne alimenta cat mai natural si cat mai integral
– a gandi pozitiv in fiecare clipa
– a face miscare fizica moderata si cu regularitate

Daca am ignorat preventia sau nu i-am acordat importanta cuvenita este bine sa ne intoarcem tot la natura pentru a ne vindeca pentru ca:

3. Natura este cel mai bun medic!

Natura este cea care ne poate vindeca si remediile naturale sunt cele care pot reechilibra organismul cu adevarat.

Remediile naturale iti pot reechilibra organismul intr-un timp mult mai scurt decat cel in care s-a produs dezechilbrul. De multe ori suntem tentati sa spunem ca actioneaza lent dar nu e asa. Ne asteptam insa ca ceea ce noi am dereglat in zeci de ani de stil de viata, natura sa regleze in timp mult mai scurt.

Vestea buna e ca o combinatie buna de recomandari naturale vor avea efect in cel mai scurt timp, intr-un timp similar cu administrarea de medicamente clasice, rezultatul fiind insa de durata si fara efecte adverse nedorite.

Natura este capabila sa reechilibreze cu adevarat sanatatea ta pentru a reajunge la starea de echilibru perfect. Natura este cea capabila sa-ti redea sclipirea din ochi si zambetul natural asemenea copiilor.


Abordam sanatatea in mod holistic de aceea nu este importanta doar alimentatia, doar medicatia, doar miscarea fizica sau doar gandirea ci toate la un loc formeaza un „TOT” comun care ne ajuta sa ne mentinem sau sa ne restabilim sanatatea pierduta.

Consideram ca toate bolile se pot vindeca dar nu toti bolnavii, totul depinde de nivelul de constientizare al fiecaruia in parte. Sanatatea fiecarei persoane depinde de cat de multa importanta ii ofera. Sanatatea nu este o intamplare ci un rezultat!


Ti-am scris aceste randuri despre sanatatea ta fara sa ma cunosti, te invit sa citesti cum am ajuns aici si cum ajuns sa lansam un proiect atat de inedit: Povestea mea

Minunea Naturii este un proiect in spatele caruia se afla 2 farmacisti, eu, Anca Ienin si cu sotul meu Adrian Ienin. Doi farmacisti care au avut un vis si plecat de la zero pentru a construi acel vis. Visul a devenit realitate si se numeste MINUNEA NATURII – FARMACIA MINUNATA, prima farmacie naturopata din Romania. Ne bucuram sa ajutam zi de zi oamenii in drumul lor spre sanatatea deplina.

Farmacia Minunata – Minunea Naturii este prima farmacie naturopată din România, adică este singurul loc unde farmacistii iti recomanda doar tratamente naturale fara nici un compromis.

Te invitam sa te ghidezi dupa cele 3 principii de mai sus, simple dar importante, si astfel sa te bucuri te sanatate si de vitalitate pana in ultima clipa a vietii tale!

Cu drag,
Anca si Adrian Ienin

One thought on “Trei principii fundamentale pentru sanatatea ta

  1. Pingback: Ce inseamna naturopatie? | Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *