Ulei de Camelina 250ml - Crudolio
Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.
Descriere Ulei de Camelina 250ml - Crudolio
Ulei de Camelina 250ml - Crudolio
Ulei din seminte de camelina presate la rece si filtrat fara aditivi, din culturi certificate biologic. Presat la rece la temperaturi sub 27°C.
Valori nutritionale / 100 g produs:
- Valoare energetica: 897,8 cal
- Grasimi totale, din care: 99.65 g
- -acizi grasi saturati: 9,42 g
- -acizi grasi polinesaturati: 53 g
- -acizi grasi mononesaturati: 37 g
- -Acizi trans: lt; 0.03 g
- -Acid Omega 6:13 - 20 g
- -Acid Omega 3:30 - 39 g
- Proteine:0.21 g
- Carbohidrati: 0.04 g
- Vitamina E: 44.6 mg
A se pastra la loc uscat si rece, ferit de razele soarelui.
Camelina (Camelina sativa) numita popular si lubit, in fals sau oul inului, este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Originile sale se pierd in era neolitica. Camelina a aparut in Europa de est si sud-vestul Asiei. Sapaturile arheologice au aratat ca aceasta planta a fost cultivata inca din epoca bronzului si fierului, in special in estul si sudul Europei. Uleiul din seminte de camelina presat la rece din seminte provenite din culturi certificate biologic este similar uleiului de in, fiind o sursa importanta de acizi grasi esentiali si un supliment de vitamina naturala E.
DE CE ESTE ULEIUL DE CAMELINA MAI BUN DECaT ALTE ULEIURI CARE CONtIN ACIZI GRASI OMEGA
Semintele de camelina contin 28-42% ulei, cu maximum de beneficii datorate acizilor grasi nesaturati (pana la 91%), din care acizii grasi polinesaturati Omega 3 reprezinta aproximativ 40% iar cei Omega 6 20%. Ca ulei comestibil este foarte apreciat pentru beneficiile sale si echilibrul optim dintre acizii grasi saturati si cei nesaturati, in special a continutului ridicat de acid alfa-linoleic (Omega 3). Acest acid apartine grupului de acizi pe care corpul uman nu ii poate sintetiza si trebuie obtinut din alimentatie. O lingura de ulei de camelina pe zi asigura necesarul de baza de acizi grasi pentru corpul uman. Acizii Omega 3 si Omega 6 joaca un rol important in metabolismul grasimilor si al colesterolului – scad nivelul colesterolului in sange, au actiune antiinflamatorie, efect favorabil asupra compozitiei si a vaselor de sange, normalizeaza tensiunea arteriala, stimuleaza sistemul imunitar. Acizii grasi reduc carcinogeneza si gestioneaza unele stagii de formare a metastazelor. Efectul inhibitor maxim il are acidul linoleic (Omega 3), care este substanta de baza a uleiului de camelina.
CONtINUT RIDICAT DE VITAMINE ESENtIALE PENTRU STAREA DE BINE sI UN STIL DE VIAta SaNaTOS
Uleiul de camelina contine cantitati insemnate de magneziu, vitaminele E, A, D, C, beta caroten, un complex puternic antioxidant. Continutul in vitamina E a uleiului de camelina este mai mare decat a uleiului din seminte de in, fructe de pin, seminte de floarea soarelui. O lingura de ulei de camelina contine o cantitate de de vitamina E de 1,5 ori mai mare decat doza zilnica recomandata. Vitamina E este un puternic antioxidant cu importanta deosebita in protectia celulelor impotriva radicalilor liberi, cu efect asupra functiilor sexuale si reproductive, joaca un rol important in buna functionare a sistemului muscular, a inimii si vaselor de sange. Uleiul de camelina este de asemenea bogat in substante biologice active – fosfolipide, clorofila, fitosteroli.
ULEIUL DE CAMELINa iN GASTRONOMIE
Uleiul de camelina presat la rece este initial negru, dar particulele negre dispar repede si uleiul ramane de un galben palid. La fel ca si alte uleiuri vegetale din familia cruciferelor, acest ulei are un gust usor picant, dar nu neplacut. Datorita compozitiei echilibrate si valorilor nutritionale ridicate, acest ulei este folosit de mult timp in diete nutritionale si de catre adeptii stilului de viata vegetarian. Uleiul nerafinat de camelina are o aroma gustoasa, usor picanta (asemanatoare hreanului). Pentru aceasta, uleiul este folosit inca din antichitate pentru asezonarea salatelor, sosurilor, servit alaturi de legume fierte sau pentru feluri de mancare pe baza de cereale.
Uleiul este recomandat pentru prajire, este stabil la temperaturi inalte, nu fumega si nu isi pierde mirosul si aroma la temperaturi ridicate. Trebuie doar sa retineti ca uleiul incalzit isi pierde majoritatea substantelor nutritive care sunt distruse de temperaturi ridicate.
UTILIZAREA ULEIULUI DE CAMELINa iN SCOP TERAPEUTIC
Uleiul de camelina se poate administra ca tratament sau preventiv, cate o lingura pe zi, dimineata inainte de micul dejun, timp de 2-3 luni.
Producator: JoeCo S.R.L., Italia
Ulei de Camelina 250ml - Crudolio
Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.
Intrebari despre Ulei de Camelina 250ml - Crudolio
Nu exista intrebari momentan
-
Livrare gratuita la comenzi peste 250 Lei
(CURIER si EASYBOX) -
30 de zile drept de retur
-
Tranzactiile sunt securizate
-
Promotii zi de zi
Recenzii Ulei de Camelina 250ml - Crudolio
Am facut o alegere buna cu Ulei de Camelina. M-a consiliat un farmacist, super! Dupa mult timp am gasit din nou produse Crudolio.
Produsul Ulei de Camelina 250ml - Crudolio din categoria Uleiuri extravirgine presate la rece este un produs natural care:
- nu necesita prescriptie medicala,
- nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata,
- nu inlocuieste un mod de viata sanatos
- nu inlocuieste un tratament prescris de medic.
Va sugeram sa va adresati medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte de a implementa orice programe noi de dieta, exercitii fizice si suplimente alimentare, mai ales daca aveti afectiuni medicale preexistente, daca luati alte medicamente, remedii sau alte produse similare.
Informatiile de pe aceasta pagina are scop educativ si informativ, pot fi incomplete sau neactualizate la zi si ele nu sunt menite sa inlocuiasca sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.
Organismul fiecarei persoane este unic si astfel diferit de al altora, asadar rezultatele pot varia de la o persoana la alta in functie de varsta, stilul de viata, starea de sanatate dar si de alti factori. Nu este obligatoriu sau de la sine inteles sa obtineti rezultatele pe care le asteptati sau cele obtinute deja de persoanele care au utilizat aceleasi produse.
Informatiile referitoare de pe pagina produsului Ulei de Camelina 250ml - Crudolio, nu constituie recomandări sau garantii ale rezultatelor pe care le veți obtine.
Cititi cu atentie prospectul produselor si cereți sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra!
Modul de administrare sau utilizare al Ulei de Camelina 250ml - Crudolio este orientativ; medicul, farmacistul sau terapeutul dumneavoastra va poate recomanda doze mai mari sau mai mici, adaptate nevoilor, afectiunilor, greutatii sau situatiei dumneavoastra.
--------------------------------------------
Farmacia Minunata - Minunea Naturii constientizeaza importanta informatiilor prezentate in pagina produsului Ulei de Camelina 250ml - Crudolio si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Situatie in care informatiile prezentate despre Ulei de Camelina 250ml - Crudolio pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Descrierea Ulei de Camelina 250ml - Crudolio, precum si a tuturor produselor sau a serviciilor disponibile pe www.minuneanaturii.ro (prin text, imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Farmacia Minunata SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit Farmacia Minunata S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Farmacia Minunata S.R.L. la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Farmacia Minunata SRL prin intermediul www.minuneanaturi.ro pot suferi modificari ulterioare, acest aspect fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, Farmacia Minunata S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor, fara a anunta in prealabil.