Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA

Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
26,95 RON
TVA inclus

Stoc sincronizat: Ieri la ora 22:48

  • Sf. Ap. Petru si Pavel 2 buc.
  • Shopping City TM 5 buc.
  • Furnizor 50 buc.
Disponibil pentru livrarea in aceeasi zi in Timisoara si imprejurimi!
check In stoc - livrare imediata

Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.

Descriere Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA

Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA

Taratele de ovaz se obtin din partea exterioara a bobului de ovaz si contin proteine, fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, dar putine calorii. Se folosesc atat in alimentatie, cat si in cosmetica.

Exista multiple retete cu tarate de ovaz – de la paine pana la biscuiti sau iaurt cu tarate de ovaz (eficient in curele de slabire).

Beneficiile consumului de tarate de ovaz (recomandat de 3-5 ori pe saptamana) sunt micsorarea nivelului de colesterol, protectia contra bolilor de inima, micsorarea nivelului de zahar din sange, stimularea sistemului digestiv, eficienta in curele de slabire. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite, in alimentatie de fructeuscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma preferata de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus.

Ce sunt taratele de ovaz

Ovazul ne este o cereala cultivata in tari cu clima temperata, cum este si Romania, si multa vreme folosit pentru hrana animalelor. In momentul in care, insa, oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa consumatorilor.

Tarata (de ovaz, grau, porumb, etc) reprezinta invelisul exterior al unei cereale si contine o parte importanta dintre elementele nutritive. Atunci cand cerealele respective, in cazul nostru ovazul, sunt consumate ca atare, neprelucrate, vorbim despre cereale integrale, iar beneficiile acestora sunt importante. Daca in trecut taratele erau folosite pentru hrana animalelor, pe masura ce studiile stiintifice le-au evidentiat calitatile date de continutul de fibre, vitamine si minerale, nutritionistii din intreaga lume au inceput sa le recomande consumului.

Obtinerea taratelor de ovaz

Taratele de ovaz se obtin prin decorticarea boabelor si separarea invelisului exterior de miez. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite in alimentatie de fructe uscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma indragita de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus.

Taratele de ovaz, asemenea celorlalte cereale, pot fi stocate chiar si cateva luni intr-un loc racoros si uscat. Daca temperatura in incapere creste, ele se pot depozita in frigider. Atat in varianta de tarate, de cereala integrala, cat si in cea de fulgi, ovazul se pastreaza pe parcursul mai multor luni (pana la 1 an), cum spuneam, in locuri racoroase și uscate, in ambalaj etans.

Proprietatile nutritive ale taratelor de ovaz

In general, cerealele sunt compuse din trei parti, fiecare cu o compozitie si beneficii specifice:

invelisul exterior (tarata) contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale.

endospermul, adica partea principala contine amidon.

germenii, cea mai mica parte a bobului sunt o sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu.

100 g de tarate de ovaz contin aproximativ 246 de calorii si:

62,5 g carbohidrati

12,7 g proteine

9,5 g grasimi

minerale: fosfor, fier, calciu, magnexiu, potasiu, seleniu)

vitamine (vitamina K, E si cele din complexul B, in special acid folic si colina)

Deosebirile dintre taratele de ovaz si fulgii de ovaz

Multa lume are tendinta de a confunda fulgii de ovaz cu taratele de ovaz. Ambele variante au ca punct de plecare aceeasi planta si o multitudine de beneficii specifice, dar materia prima in sine difera. Fulgii de ovaz se obtin din cereala propriu zisa, integrala (adica, alcatuita din miez si invelis) sau decorticata (curatata de coaja), in timp ce taratele reprezinta numai invelisul acela exterior. Taratele unor cereale contin, in general, mai multe fibre si o cantitate mai mare din anumiti nutrienti decat miezul, asadar intre cele doua categorii alegerea cea mai buna se indreapta catre prima varianta, chiar daca taratele nu au un gust la fel de fin si aceeasi consistenta. Din acest motiv, intr-o dieta de slabire, de exemplu, taratele de ovaz vor fi mai bune decat fulgii si nu va trebui sa iti faci probleme ca ingrasa. Dar despre aceste aspect vom discuta imediat pe larg. Totusi, a nu se trage de aici concluzia ca fulgii de ovaz nu au si ei, la randul lor, mari beneficii pentru sanatate. Dimpotriva, si ei sunt foarte buni, insa tarata are concentratia cea mai mare de fibre si nutrienti.

Vei gasi atat tarate de ovaz cat si fulgi de ovaz in magazinele naturiste, in cele de tip plafar si pe site-ul SanoVita la un pret foarte bun, un motiv in plus sa incerci sa le consumi in mod regulat.

De ce sa folosim tarate de ovaz?

La aceasta intrebare raspunsul este cum nu se poate mai simplu: folosim tarate de ovaz pentru ca sunt extrem de sanatoase. Vom detalia imediat toate beneficiile care deriva din continutul lor nutritional si vei intelege de ce merita sa le incluzi in dieta ta obisnuita daca doresti sa slabesti, sa iti detoxifiezi organismul, sa te protejezi de diferite afectiuni sau pur si simplu sa te simti mai bine.

Se impune sa precizam ca taratele de ovaz nu contin gluten, asadar pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de intoleranta la acest compus.

Beneficiile taratelor de ovaz pentru organism

Taratele de ovaz au o multitudine de intrebuintari tocmai pentru ca sunt benefice pentru organism. Curele cu tarate sunt indicate mai ales in afectiuni care tin de digestie si controlul greutatii, dar si foarte bune pentru detoxifiere. Vom discuta imediat despre cele mai importante dintre ele.

Beneficiile taratelor de ovaz pentru sistemul circulator

Taratele de ovaz scad colesterolul, ceea ce influenteaza direct buna circulatie a sangelui. Cu cat arterele sunt mai curate, ele vor fi si mai flexibile, iar sangele va circula mai usor.

Beneficiile taratelor de ovaz in controlul greutatii

Nu trebuie sa te ingrijorezi ca taratele de ovaz ingrasa. Caloriile pe care le aduc se pun in legatura cu timpul in care taratele de ovaz mentin senzatia de satietate, cu cantitatea necesara pentru a elimina foamea si abia apoi poti trage concluziile. Pe scurt, in programele de control al greutatii taratele sunt recomandate aproape fara exceptie.

In celebra dieta Dukan, de exemplu, taratele de ovaz sunt recomandate atat ca ajutor in eliminarea mai rapida a kilogramelor, dar si pentru a regla eventualele probleme de constipatie care ar putea aparea. Carbohidratii cu eliberare lenta din compozitia taratelor de ovaz te ajuta sa te simti satula mai mult timp, inlaturand cel mai mare pericol al unei persoane care doreste sa scada in greutate: foamea.

Beneficiile taratelor de ovaz asupra presiunii arteriale

O buna circulatie a sangelui inseamna presiune arteriala normala, echilibrata. Taratele de ovaz au acest efect asupra organismului tau, de reglare a tensiunii, asadar consumul lor este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau au in familie un istoric negativ in aceasta directie.

Beneficiile antioxidantilor din taratele de ovaz

Vitaminele din complexul B prezente in taratele de ovaz au, in organismul tau, un important rol antioxidant, de aceea consumul regulat este recomandat cu toata caldura de specialisti.

Rolul taratelor de ovaz in reducerea colesterolului

In urma unei alimentatii defectuoase, colesterolul se depune pe peretii arterelor. Initial le reduce din flexibilitate, dar in cazurile cele mai grave poate sa ajunga pana la blocare completa. Alimentele care contin fibre, cum sunt si taratele de ovaz au propeitatea de a scadea nivelul colesterolului rau, eliberandu-ti arterele.

Taratele de ovaz si diabetul

Taratele de ovaz contin carbohidrati cu eliberare lenta. Asta inseamna ca zaharul este absorbit in sange treptat si glicemia tinuta sub control. Dupa ce studiile efectuate de cercetatorii americani au evidentiat clar aceste aspecte, taratele de ovaz au inceput sa fie recomandate persoanelor care sufera de diabet.

Beneficiile taratelor de ovaz asupra sistemului digestiv

Am spus-o de mai multe ori pana acum, dar o vom repeta: o digestie buna reprezinta primul si unul dintre ei mai importanti pasi catre o sanatate infloritoare. Alimentele bogate in fibre, printre care se afla si taratele de ovaz, imbunatatesc digestia, combat constipatia, ajuta la combaterea gazelor intestinale. Consumate cu un ingredient lichid, taratele de ovaz reprezinta o masa gustoasa si hranitoare, dar si un elemant natural cu care iti ajuti organismul sa functioneze corect.

Diete de slabire cu tarate de ovaz

Dietele de slabire cu tarate in general si dietele de slabire cu tarte de ovaz in special sunt extrem de apreciate, intrucat reprezinta o cale naturala si sanatoasa de a elimina kilogramele in plus. Taratele de ovaz regleaza glicemia, mentin pe termen lung senzatia de satietate (datorita faptului ca se umfla cu lichidele absorbite, atat la tine in farfurie cat si ulterior, in stomac), ceea ce inseamna ca nu vei mai simti nevoia sa mananci o perioda indelungata si, in acest fel vei putea controla senzatia de foame. In plus, datorita efectului detoxifiant, taratele de ovaz iti vor conferi si energie, asadar dieta ta de slabit nu va fi insotita si de neplacutele efecte de slabiciune si oboseala.

O dieta cu tarate de ovaz nu inseamna ca vei consuma doar acest aliment si nimic altceva: le poti asocia, crude, cu iaurt sau lapte vegetal si manca pe post de masa de dimineata si/sau cina. Daca si pranzul va fi unul usor, efectele se vor vedea intr-un timp extrem de scurt.

Este adevarat ca o dieta care contine doar tarate de ovaz reprezinta o dieta extrem de rapida, insa solutiile extreme pot fi periculoase, asadar nu reduce alimentatia ta doar la ele si, oricum, inainte de a urma un astfel de program ar fi bine sa ai o discutie cu medicul tau.

Diete de detoxifiere cu tarate de ovaz

In drumul lor prin tractul intestinal taratele antreneaza cu ele o serie importanta de reziduri depuse in timp, favorizand eliminarea acestora. O cura de o saptamana de detoxifiere cu tarate de ovaz nu poate fi decat benefica pentru organismul tau, repetata ori de cate ori simti nevoia, dar mai ales dupa perioadele de sarbatori, daca ai mancat excesiv.

Taratele de ovaz nu au contraindicatii, insa, indiferent ca vrei sa slabesti sau sa iti detoxifiezi organismul, exagerarea consumului in detrimentul altor alimente nu este o solutie pe termen lung, intrucat te va priva de importante elemente nutritive.

Nu putem spune ca ar fi o cantitate anume recomandata de tarate de ovaz in cazul unei perosane adulte, dar consumul trebuie sa se faca regulat, in 5 zile din 7 ale saptamanii, pentru ca efectele sa fie cat mai vizibile. Totusi, in cazul in care reducem dieta zilnica exclusiv la tarate de ovaz, eventual cu un aliment lichid, pe termen mediu sau lung vom priva organismul de nutrienti importanti. Oricat ar fi de bune taratele pentru organism, este imposibil ca ele sa contina absolut toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie pentru functionarea in conditii optime a corpului tau.

Utilizarea taratelor de ovaz in cosmetica

Taratele de ovaz au proprietati hidratante, motiv pentru care pot fi folosite in masti cosmetice, dar si pentru curatarea fetei. Un scrub natural cu tarate de ovaz poate fi preparat chiar acasa si te ajuta sa elimini impuritatile, sa scapi de pielea moarta si sa redai stralucirea pielii tale. Le poti combina cu miere, ulei de masline sau chiar apa calduta.

Retete cu tarate de ovaz

Taratele de ovaz pot intra in compozitia unor numeroase preparate culinare (cu atat mai mult cu cat nu isi altereaza calitatile nutrutuve in urma prepararii termice) si pot fi consumate in toate momentele zilei, de la micul dejun, in combinatie cu lapte vegetal, gustari, pranz sau cina. Datorita faptului ca ofera energie si asigura senzatia de satietate o perioada indelungata, ele sunt recomandate mai ales dimineata sau pentru o serie de gustari cu putine calorii.

In alimentatia copiilor putem introduce taratele de ovaz dupa varsta de 6 luni, mai intai sub forma de terci si abia apoi, dupa ce copilul mesteca foarte bine, optam si pentru celelalte variante de preparare.

Budinca cu tarate de ovaz

Budinca cu tarate de ovaz este unul dintre cele mai iubite preparate in care acest aliment este folosit ca ingredient, intrucat se pregateste foarte simplu, merge la fel de bine pe post de mic dejun, cina sau gustare si poate fi imbogatita dupa gustul fiecarui consumator. Ca sa o faci, combina 250-300 ml de lapte vegetal cu 6-8 linguri de tarate de ovaz si fierbe budinca rezultata timp de 5 minute. In acest timp recomandam sa mesteci in mod continuu, ca sa nu se lipeasca. Daca preferi sa indulcesti preparatul, fa-o dupa fierbere cu miere, fructe uscate sau foarte putin zahar brun. Budinca poate fi aromata cu vanilie, coaja de lamaie sau ce iti place mai mult. Asa cum spuneam taratele de ovaz nu isi pierd calitatile in urma tratarii termice, asa incat copilul tau va profita de toate proprietatile nutritive si de un gust deosebit.

Daca nu vrei sau nu ai timp sa fierbi fulgii de ovaz, stai linistit, acest lucru nu este obligatoriu. Atat combinatia de lapte vegetal si tarate de ovaz, cat si anumite retete de biscuiti cu tarate pot fi pregatite si fara fierbere, mai ales daca folosesti (in cazul biscuitilor) un ingredient cu rol de legare, cum ar fi mierea sau siropul de curmale.

Produse de panificatie sau prajituri cu tarate de ovaz

Taratele de ovaz pot fi introduce in produsele de panificatie si in multe tipuri de aluat dulce sau sarat (paine de casa, checuri, pateuri, briose, saratele, biscuiti). Aduc un gust relativ neutru, dar un plus de fibre de care organismul tau are nevoie.

Persoanele care tin dieta Dukan pot face paine cu tarate de ovaz sau cu faina de ovaz in loc  de faina obisnuita, folosind doar cateva ingrediente simple, cum ar fi apa, iaurtul si praful de copt. Vegetarienii pot sa inlocuiasca iaurtul cu lapte vegetal si sa adauge fulgi de drojdie inactiva pe post de agent de legare. Painicile astfel facute se coc in cuptor si vor inlocui painea clasica.

Prajiturile in care inlocuim faina cu tarate de ovaz vor avea mai putine calorii, astfel incat pot fi consumate ocazional si de catre persoanele care urmeaza un program de eliminare a kilogramelor in plus, cu conditia sa nu se exagereze.

Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA

26,95 RON
TVA inclus
Disponibil pentru livrarea in aceeasi zi in Timisoara si imprejurimi!
check In stoc - livrare imediata

Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.

Afiseaza mai multe informatii

Intrebari despre Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA

Nu exista intrebari momentan


Intrebarea ta a fost trimisa catre echipa noastra. Multumim!
Adauga o intrebare
Ascunde formularul
  • Livrare gratuita la comenzi peste 200 Lei
    Livrare gratuita la comenzi peste 250 Lei
    (CURIER si EASYBOX)
  • 30 de zile drept de retur
    30 de zile drept de retur
  • Tranzactiile sunt securizate
    Tranzactiile sunt securizate
  • Promotii zi de zi
    Promotii zi de zi

 Recenzii Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA

 (5/5)  - 1 calificative - 1 recenzii
Vezi distributia calificativelor Acorda un calificativ
De (Bucuresti, Romania) la   25 Aug 2021
(5/5

Am cumparat Tarate de ovaz dupa mai multe recomandari. Curierul mi-a adus rapid produsele. Faine produse Sanovita. Merita sa le incerci.

Acest produs face parte din urmatoarele categorii:
Descriere
Fisa tehnica
MN-10847
5941882802236
Disclaimer

Produsul Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA din categoria Faina integrala este un produs natural care:

  • nu necesita prescriptie medicala, 
  • nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata, 
  • nu inlocuieste un mod de viata sanatos
  • nu inlocuieste un tratament prescris de medic.

Va sugeram sa va adresati medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte de a implementa orice programe noi de dieta, exercitii fizice si suplimente alimentare, mai ales daca aveti afectiuni medicale preexistente, daca luati alte medicamente, remedii sau alte produse similare.

Informatiile de pe aceasta pagina are scop educativ si informativ, pot fi incomplete sau neactualizate la zi si ele nu sunt menite sa inlocuiasca sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Organismul fiecarei persoane este unic si astfel diferit de al altora, asadar rezultatele pot varia de la o persoana la alta in functie de varsta, stilul de viata, starea de sanatate dar si de alti factori. Nu este obligatoriu sau de la sine inteles sa obtineti rezultatele pe care le asteptati sau cele obtinute deja de persoanele care au utilizat aceleasi produse.

Informatiile referitoare de pe pagina produsului Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA, nu constituie recomandări sau garantii ale rezultatelor pe care le veți obtine.

Cititi cu atentie prospectul produselor si cereți sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra!

Modul de administrare sau utilizare al Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA este orientativ; medicul, farmacistul sau terapeutul dumneavoastra va poate recomanda doze mai mari sau mai mici, adaptate nevoilor, afectiunilor, greutatii sau situatiei dumneavoastra.

--------------------------------------------

Farmacia Minunata - Minunea Naturii constientizeaza importanta informatiilor prezentate in pagina produsului Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Situatie in care informatiile prezentate despre Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil. 

Descrierea Tarate de ovaz 1000g - SANOVITA, precum si a tuturor produselor sau a serviciilor disponibile pe www.minuneanaturii.ro (prin text, imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Farmacia Minunata SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit Farmacia Minunata S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Farmacia Minunata  S.R.L. la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Farmacia Minunata SRL prin intermediul www.minuneanaturi.ro pot suferi modificari ulterioare, acest aspect fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, Farmacia Minunata S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor, fara a anunta in prealabil.