O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #157: Caută în interior mai mult decât în exterior

Legitatea #157: Caută în interior mai mult decât în exterior

Am fost obișnuiți și învățați că bolile sunt doar manifestări și dereglări fizice ale diverselor organe sau sisteme ale organismului. Însă este mai mult de atât și în spatele fiecărei afecțiuni se află și o cauză subtilă, emoțională.

Astfel o boală este mereu cauzată de un cumul de factori fizici (alimentație, sedentarism, substanțe toxice, etc.) și emoționali (stres, traume din copilărie, șocuri emoționale).

Ce dorește corpul să-ți transmită atunci când există o durere sau o afecțiune:

  1. Dureri de stomac, ulcer, gastrită:

Stomacul doare când există o frică sau o anxietate puternică, când teama de ce s-ar putea întâmpla predomină în organism.

  1. Diabet zaharat:

 Diabetul apare atunci când sunt există o lipsă de iubire, o lipsă de afecțiune. Persoana caută „dulcele vieții” însă are senzația că nu-l primește și se refugiază în alte dulciuri.

  1. Obezitate:

 Corpul se îngrașă atunci când persoana a suferit abandon, o durere, lipsă de iubire, o frică sau o nesiguranță puternică. Senzația de nesiguranță este umplută de „protecția” kilogramelor în plus care creează un „colac de salvare” în jurul corpului.

  1. Hipertensiune arterială:

Presiunea crește când există un stres cronic și o tensiune emoțională permanentă. Când frica și anxietatea suprapusă cu incertitudinea și lipsa odihnei psihice se suprapun, există riscul apariției acestei afecțiuni..

  1. Nevroze:

Starea de furie care apare atunci când copilul interior se estompează și încetează să mai vadă latura bună a vieții, când creierul este invadat de prejudecăți și nu mai vede ieșirea.

  1. Dureri de cap:

Durerea de cap apasă atunci când nesiguranța și îndoielile cresc, când ne invadează stresul și mai ales când suntem într-un cerc social negativ și nociv pentru sănătatea noastră.

  1. Dureri de spate:

Spatele doare atunci când simțim greutatea vieții și responsabilități pe care nu le putem îndeplini așa cum ne dorim.

  1. Dureri de genunchi:

Genunchii dor atunci când simți că nu mai îndeplinești rolul care ți se cuvine în viață.  Durerea de genunchi indică faptul că înduri prea mult, o situație pe care este nevoie să o închei într-un mod potrivit pentru tine.

  1. Durere în inimă:

Inima obosește atunci când sensul vieții pare să se termine, când am făcut lucruri de care nu suntem mândri și într-un anumit fel, avem impresia că i-am afectat pe alți oameni.

  1. Cancer:

Cancerul este o boală a întristării, când deprimarea şi nemulțumirea față de sine, de soartă și de atașamentul față de viitor cuprind persoana. Bolnavii de cancer cad adeseori în depresie si regretă trecutul. Regenerarea iubirii fată de sine și față de alți oameni este prima cale spre vindecare.


Așa cum am afirmat și la începutul legității, simptomele de mai sus nu reprezintă singura cauză a unei boli, ci una dintre ele, sunt alerte la care ar fi bine să reflectăm.  Corpul este o mașină vie extrem de complexă care este plină de indicatori. Ar fi bine să învățăm să-i descifrăm!

Un ghid complet despre cauzele emoționale ale bolilor poți descoperi în cartea Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor scirsă de Jaques Martel.

Stilul de viață sănătos și remediile naturale au marele avantaj că nu „luptă împotriva organismului”, ci îl sprijină să se vindece și să se echilibreze, îl sprijină să se curețe și detoxifieze. În acest proces inclusiv gândirea devine mai clară și unele din cauzele emoționale se pot dizolva.

 

Pentru sfaturi personalizate poți accesa secțiunea de consultații: https://www.minuneanaturii.ro/programator/

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine, despre o mare pacoste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *