O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

În sfertul superior (Legitatea #472)

În sfertul superior (Legitatea #472)

Te poți compara cu vedete tv sau cu „staruri” de pe tik tok sau cu cine știe ce persoană publică, dar cel mai bine ar fi să te compari cu cei de vârsta și seama ta. 

Dacă ar fi să pui sănătatea pe o scară, tu unde te situezi în comparație cu ceilalți?

Ești în sfertul superior, cam la fel ca ei sau mult mai rău?

Prea multe persoane prezintă o indiferență neobișnuit de mare când vine vorba de hipertensiune arterială, glicemia crescută și colesterolul mărit, au devenit parcă prea banale pentru vremurile noastre. Nici un cancer parcă nu mai sperie așa de tare ca mai demult…! 

…deși reprezintă cauzele principale deces!

Majoritatea nu realizează că această „trinitate” infernală provoacă mult mai multe alte probleme în lanț, precum impotență și dereglări hormonale, insuficiență cardiacă și sindrom metabolic, accidente vasculare cerebrale și moarte înainte de vreme.

Dar oamenii nu gândesc în niciun caz așa când mănâncă hamburger pe nerăsuflate sau când încearcă să înfulece toți cartofii prăjiți din porția pusă la îndemână. Nu gândesc așa când fug la covrigăria din colț sau când beau 3 energizante și 4 cafele pe zi.

Majoritatea oamenilor neglijează exercițiile fizice, somnul și au o alimentație care nu este cu adevărat hrănitoare.

Poate dacă au puțin noroc să le spună mai ferm un prieten, un doctor sau cineva cu influență asupra: „băi, slăbește, ai grijă ce mănânci!” 

Sunt câțiva care fac inițial efortul de a „ține regim” dar de cele mai multe ori în câteva săptămâni, decide viața pentru ei și revin la vechile obiceiuri în foarte scurt timp.

Nu mai căuta, pentru că nu există o soluție magică simplă! Ceea ce există este o atenție pe care trebuie să o acorzi în această direcție la fel ca și în orice alt plan al vieții. E nevoie să ai o strategie, un plan cu pași consecvenți, cu multă perseverență, iar succesul vine gradual.

Și așa poți ajunge în sfertul superior al celor „de seama” ta!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *