O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Dușmanul bărbaților, enzima care scade testosteronul (Legitatea #439)

Dușmanul bărbaților, enzima care scade testosteronul (Legitatea #439)

Unul dintre cei mai buni predictori pentru sănătate este circumferința taliei, măsurată în jurul buricului. Dacă aceasta depășește 55% din înălțime, avem o problemă!

Dar de ce grăsimea viscerală este așa o pacoste mai ales pentru bărbați?

Mecanismele sunt mai complexe de atât. Grăsimea viscerală produce aromatază”, o enzima care convertește ireversibil testosteronul liber în estrogen.

Adică scade masculinitatea cu tot ceea ce înseamnă ea! Acest dezechilibru micșorează testiculele, face pielea mai moale, rărește barba, scade apetitul sexual și slăbește erecțiile!

Asta pe lângă efectele nedorite asupra pancreasului și asupra vaselor de sânge, unde provoacă diabet și boli cardiovasculare, grăsimea din jurul burii afectează mai toate ariile vieții și ale sănătății.

Așadar, fă-ți un scop, un obiectiv din a scăpa de grăsimea din jurul burții, dar și de grăsimea viscerală (cea din jurul organelor).

Vestea și mai rea este că pe măsură ce acest dezechilibru continuă, el nu face altceva decât să programeze mai departe corpul să depoziteze și mai multă grăsime pe burtă. Astfel, într-un cerc extrem de vicios, cu cât este depozitat mai multă grăsime cu atât există mai multă aromatază, mai puțin testosteron și mai mult estrogen. 

Iar pe măsură ce acumularea de grăsime viscerală și în jurul organelor crește, cresc și disfuncțiile biologice. De fapt mai multă grăsime viscerală generează rezistență la insulină și leptină care provoacă la rândul lor creșterea în greutate și duce către un tipar de trigliceride crescute, HDL scăzut și se intră pe o pantă abruptă de risc mare de boli cardiace, accident vascular cerebral, infarct miocardic, disfuncție erectila și diabet de tip 2.

Asta se datorează în primul rând sedentarismului și consumului de carbohidrații rafinați, adică pâine, covrigi, patiserie și dulciuri care cresc activitatea aromatazei și supraîncarcă producția de estrogen. Și astfel se accelerează depozitarea de grăsime și se declanșează sindromul metabolic, diabetul tip 2 și chiar cancerul la prostată.

Așadar, dacă îți dorești sănătate și nu suferință, nu ai altă șansă decât să te apuci de sport cu regularitate și să diminuezi consumul de carbohidrați rafinați care va micșora drastic producerea aromatazei și te va ajuta să menții testosteronul intact. Și în același timp te va ajuta să reduci circumferința taliei, adică să slăbești unde e cel mai important.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

1 intrebare si raspuns la “Dușmanul bărbaților, enzima care scade testosteronul (Legitatea #439)

  1. Pingback: Cum să slăbesc? Moduri naturale de a obține un abdomen plat (Legitatea #546) - minuneanaturii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *