O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (14 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Baigli – cozonac vegan, cu nuca sau mac

Baigli – cozonac vegan, cu nuca sau mac
Cozonacul este un preparat traditional pentru diverse sarbatori si evenimente de peste an. Cum ar fi insa sa il adaptam ca sa ajungem la o reteta mai simpla si mai sanatoasa. Sau poate iti este pofta de cozonac de post si e nevoie sa-l prepari fara oua si lapte.

Reteta cozonac sau bagli de post, fara zahar

O reteta simpla la care, daca respecti exact pasii, nu ai nici nevoie de experienta in bucatarie.

Ingrediente baigli sau cozonac integral:

Aluatul de baigli – cozonac: Umplutura de cozonac:
  • 1 miezul de la o pastaie de vanilie (sau 1/2 lingurita de pulbere)
  • 4 linguri xilitol (sau alt indulcitor natural) – pentru umplutura
  • 400g nuca macinata sau mac sau orice alta umplutura iti doresti

Preparare cozonac sau baigli fara zahar:

  • primele 6 ingrediente se amesteca si se face un aluat de consistenta moale
  • se intind foi care se umplu cu amestecul facut din vanilie, nuca si xilitol
  • se ruleaza ca un cozonac si se pun la cuptor timp de aprox 30minla 200°C.
  • in loc de nuca se poate utiliza si mac, susan negru, migdale, stafide, cacao, etc.
Observatii importante:
  • Daca doriti sa preparati cozonac – impartiti aluatul in 2, vor iesi 2 cozonaci
  • Daca doriti sa preparati baigli – impartiti aluatul in 4 si intindeti foi mai subtiri

Este simplu si delicios, merita sa incerci!

7 intrebari si raspunsuri la “Baigli – cozonac vegan, cu nuca sau mac

  1. Pingback: Ce pot sa mananc sanatos si gustos de sarbatori? - Blogul Minunea Naturii

  2. Mihaela says:

    Buna ziua, oare xilitol-ul este sanatos? Pentru ca are mai mult chimicale in compozitie. Este o problema cu acesti asa-zisi indulcitori artificiali. Cel putin asa am citit. Eu personal, nu am incredere, si nu folosesc.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Xilitolul este un zahar extras in general din mesteacan, nu are alte „chimcale” in compozitie. Este o diferenta mare intre indulcitorii artificiali, de sinteza, si cei naturali cum ar fi: mierea, siropul de agave, siroul de curmale sau xilitolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *