O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,43 din 5)
Încarc...

Apa de cocos, hidratare si energizare

Apa de cocos, hidratare si energizare

Cocosul este tot mai utilizat iar apa de cocos este un produs minune la care merita sa ne oprim astazi. Pe langa uleiul de cocos, pulpa de cocos si zaharul de cocos, apa din nuca de cocos a devenit din ce in ce mai populara datorita gustului si a capacitatii sale de a hidrata organismul.

Apa de cocos este o bautura naturală, continuta de nucile de cocos, super hidratantă, care contine putine calorii dar are multe beneficii.

Ce este apa de cocos?

Apa de cocos este un lichid translucid, aproape transaprent, extras din nuci tinere, verzi, de cocos. Are un gust placut dar slab si confera o senzatie puternica de hidratare.

Ce contine apa de cocos?

Apa de cocos are o compozitie echilibrata cu multi electroliti si putine calorii, in ciuda gustului ei usor dulceag.

Apa de cocos contine: sodiu, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, fier, mangan dar este considerata in special o sursa importanta de potasiu. Un pahar de apa de cocos are in compozitie mai mult potasiu decat o banană.

Apa de cocos mai contine si citochinine, niste substante cu rol de fitohormoni care au puternice efecte anti-imbatranire si antitumorale.

Cate calorii contine apa de cocos?

Un pahar cu apa de cocos de 250ml contine aproximativ 45 de calorii. Adica jumătate din numarul de calorii ale unui suc sau energizant uzual.

Compozitie nutritionala apa de cocos/250ml:

  • Calorii: 45kcal.
  • Grasimi: 0g.
  • Colesterol: 0mg.
  • Sodiu – Na: 25mg.
  • Potasiu – K: 470mg.
  • Carbohidrati – zaharuri: 11g.
  • Proteine: 0g.
  • Calciu – Ca: 4% din doza zilnica recomandata
  • Magneziu – Mg: 4% din doza zilnica recomandata
  • Fosfor – P: 2% din doza zilnica recomandata

Ce beneficii si actiune are apa de cocos?

1. Apa de cocos se aseamana cu plasma sangvina

Apa de cocos are o compozitie similara cu plasma sangvina. De fapt, apa de cocos a fost utilizata in trecut cu pentru a hidrata intravenos, adica prin perfuzii, persoanele care aveau nevoie de transfuzii sau erau puternic deshidratate.

Doar din acest aspect putem spune ca apa de cocos este un lichid-minune.

Datorita capacitatii foarte mari de hidratare apa de cocos reprezinta un remediu excelent in caz de canicula, efort fizic intens sau deshidratare.

O hidratare corespunzatoare impiedica formarea ridurilor, previne durerile articulare si ajuta celulele sa functioneze optim.

2. Apa de cocos ajuta la detoxifiera organismul

Apa de cocos echilibreaza compozitia umorilor interne ale organismului dar actioneaza si ca un diuretic natural. Apa de cocos contribuie la eliminarea toxinelor din organsim si sprijina procesele de detoxifiere ale acestuia.

3. Apa de cocos ajuta buna functionare a sistemului cardiovascular

Datorita compozitie sale bogate in electroliti, ioni minerali, dar mai ales potasiu, apa de cocos are proprietati benefice asupra inimii si asupra apratului cardiovascular.

4. Apa de cocos ajuta la alcalinizarea organsimului

Apa de cocos are un efect alcalinizant bland, ajutand la neutralizarea acizilor din corp si contribuind la reducerea inflamatiilor din organism.

5. Apa de cocos are efect energizant

Apa de cocos poate fi un inlocuitor pentru bauturile energizante fara a avea insa efecte secundare sau substante nedorite.  Starea de oboseala este data de foarte multe ori de deshidratarea sau de lipsa anumitor electroliti. Apa de cocos asigura corpului aportul imediat de minerale, electroliti si nutrienti necesari, inclusiv zaharuri.

Acestea sunt foarte utile pentru a combate rapid efectele oboselii si pentru a reface nivelul optim de hidratare al corpului, mai ales dupa efort fizic. Un efect „secundar” al consumului de apa de cocos ar putea fi disparitia durerii de cap…tot datorita efectului intens de hidratare.


Personal putem confirma efectele apei de cocos si o folosim cu precadere in perioade stresante, de canicula sau de suprasolicitare. Efectele se resimt imediat si confera o stare de bine aproape instantanee. Merita sa incerci si tu!

Iti recomand sa citesti cu atentie ambalajul apei de cocos astfel incat sa fie cat mai pura si sa nu contine zahar, arome sau alte substante.

Spor la hidratare!

 

 

 

 

3 thoughts on “Apa de cocos, hidratare si energizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *