O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (32 voturi, medie: 3,59 din 5)
Încarc...

Alga AFA – minunea ascunsa sub ape

Alga AFA – minunea ascunsa sub ape

Ai auzit de celule stem?

Celulele stem sunt acele celule primordiale din organismul nostru, care au capacitatea de  a se putea dezvolta in orice tip de celule. Practic, celulele stem sunt celulele de baza ale organismului uman, din care s-a dezvoltat si diferentiat intreg organismul.

Celulele stem creeaza si pot regenera oricare organe, tesuturile, sangele si sistemul nostru imunitar.

Celulele stem sunt particulare si deosebite, in general insa, majoritatea celulelor din corpul nostru pot da nastere numai unor celule de acelasi tip de exemplu:

  • celulele sangvine produc celule sangvine,
  • celulele epidermei produc mai multe celule ale pielii.

Celulele stem, in schimb, sunt celule unice care pot da nastere mai multor tipuri de celule. O celula stem poate crea oasele, muschii, sangele, rinichii, inima sau chiar neuronii.

 

Mai mult decat atat, celulele stem, spre deosebire de alte celule din corp, continua sa se divida pentru perioade lungi de timp si pot ajuta la intarirea sistemului imunitar, luptand eficient cu infectiile si agentii patogeni din mediul extern.

Organismul uman pastreaza pe tot parcursul vietii celule stem, in forma in care au fost atunci cand eram in faza embrionara. Aceste celule stem sunt cantonate in maduva spinarii si pot fi folosite in orice moment pentru regenerarea, vindecarea si refacerea organismului uman. Aceste celule stem primordiale sunt de fapt o matrita intacta si in stare perfecta a organismului nostru.


Descoperirea celulelor stem si utilizarea acestora in tratamentul diferitelor afectiuni este una dintre cele mai mari descoperiri ale medicinei moderne. Datorita structurii lor primare, celulele stem ajuta la regenerarea celulara, fapt care conduce la posobilitatea de tratare a mai multor afectiuni si dizabilitati, printre care se afla:

boala Parkinson, screloza multipla amiotrofica, leziuni ale maduvei spinarii, arsuri, boli cardiovasculare, diabet sau artrita.

Multa vreme, abilitatea de reconstructie si regenerare a celulelor stem adulte a fost total necunoscuta stiintei, crezandu-se, in mod eronat, de exemplu, ca sistemul nervos nu se mai poate regenera niciodata si ca moare bucata cu bucata, odata cu trecerea timpului.

Datorita descoperirii celulelor stem, s-a demonstrat ca sistemul nervos se poate regenera, ceea ce a deschis cu adevarat perspective nebanuite in vindecarea unor boli cum ar fi scleroza multipla, paraliziile sau maladia Parkinson. Marea provocare pentru medicina este sa inmulteasca aceasta echipa de celule specializate in reconstructia organismului si sa o determine sa migreze acolo unde este nevoie de ea.

Iata de ce sunt atat de importante celulele stem.


Dar care este legatura intre celulele stem si o alga crescuta sub apa?

Algele sunt plante fara radacini si fara frunze care insa sunt bogate in multe substante extrem de benefice. Multe dintre ele se inmultesc foarte foarte repede, se divid in milioane de parti intr-o singura zi.

Algele (Spirulina, Chlorella, Alga AFA) sunt folosite in prezent in special ca suplimente alimentare datorita densitatii de substante nutritive, iar cercetatorii care le-au studiat afirma ca algele pot constitui chiar noi surse pentru alimentatia mondiala in viitor.

Alga AFA este o micro-alga, de nici un milimetru lungime, incadrata de cercetatori undeva la granita dintre bacterii si regnul vegetal. Face parte din categoria algelor albastre-verzi, deoarece contine o substanta care absoarbe aproape tot spectrul de radiatii luminoase, reflectand doar lumina albastra, de unde si culoarea pe care i-o percepem.

Alga AFA creste intr-un singur loc din lume, la o inaltime de 1.400 metri in lacul Klamath, intr-o rezerva naturala din Oregon, Statele Unite. Lacul este inconjurat de zone vulcanice intr-un peisaj virgin, iar alga AFA creste in acest peisaj mirific, in apa dulce.

Orice incercare de a creste aceasta alga in alt loc din lume a esuat, deoarece alga AFA nu se poate adapta altor conditii de mediu.

Datorita continutului sau enorm de substante nutritive si vitale Alga AFA este un supliment nutritiv ideal si in acelasi timp constituie o sursa excelenta de agenti antioxidanti, antiinflamatorii si molecule neuroregeneratoare ceea ce o trimit mult spre latura terapeutica.

Alga AFA contine:

  • 22 aminoacizi (inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali),
  • minerale,
  • clorofila,
  • proteine,
  • vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, biotina, beta-carotina)

Alga AFA este un stimulent al productiei si utilizarii de celule stem!

Alga AFA exact asta face: pigmentii din compozitia sa stimuleaza productia de celule stem din maduva spinarii, in timp ce o alta categorie de substante continute de alga AFA (niste polizaharide) stimuleaza migrarea celulelor stem acolo unde este nevoie de ele.

Iata deci, legatura intre celulele stem si Alga AFA.

Aceasta comoara ascunsa sub ape are efecte miraculoase asupra organismului uman.

Alga AFA se numara si printre remediile de varf care ajuta la imbunatatirea performantelor intelectuale, mai ales ale copiilor si adolescentilor. Intre altele, AFA contine mari doze dintr-un neurotransmitator (feniletilalamina) care ajuta la:

  • cresterea perioadei de timp pe care poate fi mentinuta concentrarea mentala
  • imbunatatirea memoriei de scurta si de lunga durata
  • cresterea vitezei cu care memoria de lunga durata poate fi accesata
  • imbunatatirea atentiei, inclusiv la copiii si adolescentii cu agitatie psihomotorie pronuntata.

Prin administrarea acestei alge, singura sau in combinatie cu Spirulina si Chlorella, s-au inregistrat succese notabile si in combaterea asa-numitului sindrom de deficit al atentiei (ADHD), cu care tot mai multi copii se confrunta. De asemenea, tratamentul pentru imbunatatirea performantelor intelectuale cu aceasta alga va fi potentat de o oxigenare corespunzatoare a organismului, prin miscare zilnica in aer liber.

Ficocianina, principiul activ care da algelor culoarea albastruie specifica, este si una dintre cele mai puternice arme naturale contra leucemiei. Ea previne aparitia mutatiilor la nivelul celulelor din maduva spinarii, stimuleaza productia de hematii si de leucocite, fiind un pretios adjuvant contra leucemiei acute sau cronice.

Rezultate pozitive s-au inregistrat si in prevenirea si in tratarea bolii canceroase, prin administrarea algei AFA.

Singura sau in asociere cu stimulatori ai imunitatii, alga AFA ajuta organismul sa necrozeze tumorile maligne si sa le elimine din corp. In plus, algele albastre-verzi nu interfereaza negativ cu chimioterapia sau cu radioterapia folosite in cancer si previn si combat cumplitele lor efecte secundare.

Prin proprietatile sale miraculoase, alga AFA este cheia longevitatii organismului uman!

Alga AFA este o minune a naturii, ascunsa sub ape, de fapt un super-aliment-medicament miraculos!



Curiozitate:

Exista studii in desfasurare, nefinalizate, a caror concluzie pare a fi ca o alga din lacul Techirghiol este, in proportie de 99%, identica cu alga AFA si efectele ei ar fi similare cu cele ale algai AFA. Acest aspect poate confirma inca o data ca Romania este un taram binecuvantat de care nu stim sa ne bucuram si nu il pretuim la adevarata valoare.



 

 

26 intrebari si raspunsuri la “Alga AFA – minunea ascunsa sub ape

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      NU exista „un remediu” pentru scleroza multipla! Cel mai important este nivelul de vitamina D, care ar trebui sa fie minim 50. Mai departe sunt multe aspecte care sunt importante dar care nu pot fi prezentate aici.

      Gasiti mai multe articole pe blogul nostru in care dezbatem acest subiect.

  1. Ionica says:

    Bună seara!
    La beneficii, am citit, ca se numără și posibilitatea de a slăbii!
    Eu nu doresc acest lucru,
    Cum se poate administra ca să nu slăbesc, as vrea sa ma îngraș! Mulțumesc

  2. Dorin says:

    Sotia mea are nefrita lupica … si ia imuno supresive practic ea nu are sistem imunitar in momentul de fata .credeti ca este ok sa ia acest supliment?

  3. Veronica says:

    Ptr ca stimuleaza sistemul imunitar ,se poate administra in boli autoimune ? Daca nu este imunomodulator cu ce se poate înlocui ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *