O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,75 din 5)
Încarc...

Contactul direct cu natura, doza ta de sanatate!

Contactul direct cu natura, doza ta de sanatate!

Chiar daca din punct de vedere calendaristic, nu am avea motive de ingrijorare, inca ne luptam cu raceli si gripe!

Datorita schimbarilor foarte bruste de temperatura de care avem parte tot mai des, aproape pe toata perioada anului organismul nostru are nevoie de „doze mari de imunitate”, ca sa nu fim pusi la pat de „baba iarna”, „cumatra primavara” sau de „inselatoarea toamna” :).

Unele persoane, speriate de gandul acesta, trec la solutii extreme de izolare in casa, pentru a evita imbolnavirea. Ei bine, acest lucru are consecinte exact pe dos deoarece, izolarea creste vulnerabilitatea in fata bolii.

Paza buna in sezonul rece dar si pe tot parcursul anului, implica plimbari si miscare in aer curat, cure de vitamine si minerale, fructe si legume proaspete zilnic, plus o doza mare de optimism!

Contactul cu natura si acomodarea cu temperatura de afara intareste organismul, il face mai rezistent si creste imunitatea.

Chiar daca este frig, innorat, bate vantul si ploua, ninge sau este soare, nu sta doar in casa. Fa o plimbare macar 15 minute, timp suficient pentru ca organismul sa se aclimatizeze si sa se caleasca.

Miscarea in aer liber este benefica pentru ca fortifica organismul, stimuleaza circulatia sangelui si activeaza sistemul de aparare al organismului. Indiferent daca alergi sau mergi intr-un ritm mai alert, contactul cu natura este o binefacere pentru organism.

Pe langa stimularea imunitatii, plimbatul si actviitatile in aer liber te vor mai ajuta:

  • sa elimini stresul
  • sa dormi mai bine
  • sa ai o inima mai sanatoasa
  • sa ai plamani si un sistem respirator sanatos
  • sa-ti mentii musculatura in stare optima
  • sa fii optimist

Alte sfaturi si remedii care te vor ajuta sa ai o imunitate optima:

Dormi suficient. Sapte, opt ore de somn pe noapte sunt necesare pentru odihna. Lipsa somnului slabeste sistemul imunitar si predispune organismul la imbolnaviri. Fa-ti un program de somn si respecta-l. Culca-te si trezeste-te la aceleasi ore. Chiar daca la inceput va fi mai greu, insista, nu renunta, beneficiile le vei resimtii dupa aproximativ o luna..

Baile calde, totale sau doar la picioare, inainte de culcare, stimuleaza circulatia sangelui, linistesc, indeamna la somn. Chiar daca nu esti racit, ca sa previi raceala, pune in apa de baie o mana de sare mare, grunjoasa. Ea are rolul de a alcaliniza pielea si de a elimina toxine.

Bea multe ceaiuri calde. O combinatie de ceai antigripal ar fi bine sa aibe in compozitie salcie, cimbrisor, tei, salvie, soc. Fa-ti singur un mixt din aceste plante sau cumpara direct o combinatie asemanatoare si bea acest ceai de 3 ori pe zi. Fa-ti un decoct pe care il fierbi timp de 5 minute, apoi lasa-l acoperit 20 de minute. Bea ceaiul cald, ultima cana inainte de culcare. Pentru un somn linistit, seara poti adauga si putina lavanada in compozitie. Aceasta combinatie de plante este indicata pentru cresterea  rezistentei organismului in caz de de viroze. Are actiuni terapeutice benefice, invioreaza organismul, dinamizeaza digestia si respiratia, are actiune antiinflamatoare. Cimbrisorul este recunoscut ca fiind un antibiotic natural care ajuta la distrugerea stafilococilor si streptococilor. Combinatia de plante in aceasta forma este ca un vaccin natural sporind imunitatea si curatand organismul de toxine.

O alta combinatie de plante pentru un ceai util in combaterea tusei este un mixt de scai vanat, muguri de pin, cimbrisor, trei frati patati, tei, patlagina, fenicul. Aceasta combinatie usureaza simptomele racelilor, calmeaza tusea, jena din gat, raguseala. Deasemenea usureaza respiratia, fluidifica secretiile bronsice, amelioreaza starea de „om batut” specifica racelilor.

Si nu in ultimul rand asigura-te ca bei suficienta apa alcalina, o hidratare corecta ajuta toate sistemele organismului sa functioneze corect.


Cu lucruri simple din natura ne putem proteja organismul in sezonul rece. Nu este nevoie sa mergi in farmacie si sa-ti golesti buzunarele pentru tot felul de produse chimice, care pe de o parte iti amelioreaza simptomele, iar pe de alta parte provoaca alte afectiuni tacute.

Daca protectia noastra vine de acolo de unde venim si noi, nu o mai cauta in alta parte! Natura iti ofera toate solutiile de care ai nevoie!

Lasa natura sa-si faca datoria fata de tine, iar tu fa-ti datoria fata de ea respectand-o, ingrijind-o si facand alegerile bune la vremea potrivita.

Cauta sa-ti menti sanatatea printr-un stil de viata sanatos si o alimentatie corecta ca sa nu ajungi sa plangi dupa ea!

Sanatatea ta de maine depinde de alegerile tale de astazi!

One thought on “Contactul direct cu natura, doza ta de sanatate!

  1. Pingback: 7 SFATURI ca sa nu ajungi sa ai PIELE de elefant… doar memorie :) – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *