O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Ceaiul verde – tine pasul cu viata, in ritmul tau!

Ceaiul verde – tine pasul cu viata, in ritmul tau!

“Roua pretioasa” dintr-o cescuta de ceai, iti aduce o stare de bine si liniste interioara! Momentul tau de relaxare in miezul zilei! Zece minute petrecute la un ceai, departe de zgomot si telefon, iti vor reda energia de care ai nevoie pentru restul zilei.

De cate ori ai impresia ca zgomotul de fond nu mai inceteaza, ca agitatia din jurul tau te stoarce de energie, ca timpul tau cu tine e demult consumat, ca te lasa puterile inca de la inceputul saptamanii? Provocarile la care suntem expusi zilnic, ne erodeaza atat de mult psihic si mental, incat organismul nostru, raspunde prin dorinta de izolare si retragere pentru scurte perioade de timp. Cine isi asculta organismul, isi face un bine pe termen lung!

Profita de beneficiile ceaiului verde si ia-ti o doza de liniste chiar in miezul zilei.

Originar din China si India, preluat si in cultura japoneza, ceaiul verde, a fost utilizat secole intregi mai intai ca medicament, iar apoi, ca ritual intr-o adevarata ceremonie a ceaiului.

Baut mai ales pentru gustul sau, ceaiul verde era asa de important incat a devenit subiectul unei carti in trei volume numita “Cartea sacra a ceaiului”. In cultura orientala, “roua pretioasa”, este preparata intr-o maniera ceremonioasa de catre o persoana initiata si servita unui grup mic de oaspeti intr-o atmosfera linistita. Atmosfera este una de caldura sufleteasca, o cautare a odihnei si linistii, o detasare de cotidian. Pentru orientali, toate acestea exprima o adevarata filosofie de viata, ajuta la purificarea sufletului, la atingerea simplitatii, ofera o stare tonica, binefacatoare. Ceremonia ceaiului nu este o simpla pierdere de vreme pentru a conversa, ci reprezinta un mod rafinat de relaxare.

Daca vrei sa iti inviti prietenii la un ceai, fa-o de data asta altfel! Creaza o atmosfera de liniste si seninatate in casa ta in primul rand printr-o atitudine calma si relaxata. Musafirii ar trebui sa fie un prilej de bucurie nu de stres.

Iata cativa pasi care te vor ajuta sa faci o atmosfera placuta pentru ceai:

  1. Pregateste un bol de ceai delicios la propriu si la figurat.
  2. Creeaza senzatia de racoare in timpul verii si de caldura in timpul iernii.
  3. Aranjeaza pe masuta de servit ceaiul, o ikebana in asa maniera incat sa creeze impresia ca florile se afla in mediul lor natural.
  4. Fii gata intotdeauna inainte de vreme.
  5. Fii respectuos cu oaspetii tai.

Pentru un ceai verde delicios ai nevoie de trei ingrediente:

apa de izvor, frunze de ceai verde si buna-dispozitie.

Secretul ceaiului verde consta in modul de preparare. Pentru un gust desavarsit, foloseste apa de izvor care este puternic oxigenata (nu folosi apa plata sau minerala). Apa nu se fierbe, se incalzeste pana la temperatura de 70 de grade, se toarna peste frunzele de ceai, se lasa la infuzat doua minute si se serveste cu inghitituri mici si dese. Culoarea ceaiului preparat trebuie sa fie galben auriu, gustul usor, neintepator. Frunzele pot fi refolosite cel putin inca o data in aceeasi zi. Pentru a savura gustul original, ceaiul verde se bea neindulcit!

ceai verde fierbinte

Ceaiului verde ii sunt recunoscute calitatile antioxidante. Polifenolii pe care ii contine sunt antioxidanti de 20 de ori mai puternici decat vitamina E.

Prin continutul de L-teanina, ceaiul verde ajuta la imbunatatirea tonusului psihic, creand o stare generala de bine. Aceasta contribuie la relaxarea corpului fara a provoca o stare de somnolenta si prezinta beneficii pentru sistemul nervos. Are abilitatea de a declansa generarea undelor cerebrale alfa si de a reduce undele beta.

Prin continutul de cofeina, ceaiul verde poate cauza insomnii de aceea nu este recomandat sa se bea dupa ora 17. Deasemenea ceaiul verde se savureaza si se bea cu masura, orice exagerare putand avea si efecte secundare.

In acest articol gasesti si informatii referitoare la diferentele intre varietatile de ceai verde.


Si in final nu uita sa bei si apa, apa alcalina, ceaiul este un lichid bun cu potential efect terapeutic dar tot apa e bine sa fi lichidul de baza pe care il consumi.


 

Savureaza si tu o bautura apreciata de intreaga planeta, cu tot cu ritualul de pregatire si consumare: ceaiul verde!

 

4 thoughts on “Ceaiul verde – tine pasul cu viata, in ritmul tau!

  1. Pingback: Au trecut sarbatorile si ti-au lasat o amintire greu de uitat? Afla cum scapi de kilogramele in plus! – Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Vrei sa arzi calorii in mod natural? Inlocuieste negru cu verde! – Blogul Minunea Naturii

  3. Pingback: Esti meteo sensibil, deprimat sau nu ai somn? E vremea ceaiurilor calde cu efect terapeutic! – Blogul Minunea Naturii

  4. Pingback: Ai ceva si nu stii ce-i? Cauta-te de nostalgie! – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *