O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

5 aspecte importante pentru sanatatea ta (live video)

5 aspecte importante pentru sanatatea ta (live video)

Pe noi, cei de la Minunea Naturii, ne preocupa sincer sanatatea ta si a populatiei in general si ne deranjeaza profund ca aceasta este intr-o degradare continua si accelerata :(

Astfel, intr-un moment de inspiratie, am decis sa cream aceasta serie de 5 + 1 video-uri despre cele mai importante 5 principii pentru sanatatea ta. Sunt aspecte simple, usor de implementat iar daca le respecti doar pe astea, zi de zi, sunt sigur ca vei resimti multiple rezultate pozitive in sanatatea ta.

  • Am creat acest articol pentru a reunii practic seria de 5 + 1 video-uri live despre cele
    5 principii sanatoase,
    5 obicieiuri sanatoase
    5 exemple de stil de viață sanatos sau
    5 pasi pentru o sanatate optima.

Live de prezentare al seriei 5 obiceiuri sanatoase:

“Salutare dragi prieteni! Pentru cei care nu ma cunosc, sunt Adrian Ienin, farmacist si co-fondator al conceptului Minunea Naturii.

Dupa cum stii scopul nostru principal este de a ajuta oamenii sa fie mai sanatosi si de aceea iti pregatim mai multe surprize in toamna aceasta iar 2  dintre ele ti le voi dezvalui imediat.

I. Incepand de luni 15.oct o sa-ti prezint o serie de 5 live-uri, cate unul pe zi, in care iti voi dezvalui 5 aspecte, pe care le consider cele mai importante, pentru sanatatea ta sau a oricarei persoane.

Vor fi 5 live-uri scurte, de maxim 5 minute, in care iti voi furniza 5 principii, 5 obiceiuri sanatoase pe care sa le practici zi de zi, pentru ca sa fii sanatos pana la adanci batraneti si sa nu fi nevoit(a) ca jumatate dein viata sa fii (aproape) sanatos iar cealalta jumatate sa iei medicamente.

Asta e prima surpriza, seria de 5 live-uri, si cum iti spuneam avem mai multe surprize pentru tine, iar cea mai mare dintre ele este Reatreat-ul din 9-11 nov.

II. Healthy Retreat – Brebu Nou, un weekend de sanatate unde îți vom prezenta un concept inedit dar si o mostră de stil de viață sănătos cu tot ce tine de asta:

Alimentatie, miscare, time-management, echilibrare emotionala, eliberare de stres, etc.

Intr-un mod simplu si practic vei afla atat esenta unui stil de viata sanatos cat si cum sa-l practici zi de zi toata viata ta.

Mai sunt foarte puține locuri la Retreat și mai o zi in care poți profita de un pret special. Poți să te înscrii la Retreat mai jos, la link-ul atașat live-ului.

Așadar, ne vedem luni cu primul video despre primul principiu, primul obicei sănătos…. va fi uluitor, o sa vezi!

Pe curand!”

1. Sportul de dimineata!

“Buna dimineata! Sunt Adrian Ienin, farmacist si co-fondator al Minunea Naturii.

Asa cum ti-am promis, ne vedem la primul live din cele 5, despre primul principiu sanatos. Pentru cei mai multi dintre voi este o ora mult prea matinala, insa pentru mine este ocazia ideala sa bifez cel mai important aspect pentru sănătatea mea pe termen lung: sportul sau activitatea fizica.

Te indemn sa faci si tu la fel!

Cea mai buna modalitate pentru a incepe ziua, plin de energie si cu un moral excelent, este sa practici 15-20 de minute de miscare fizica la prima ora a diminetii.

Pentru mine a devenit un obicei ca la ora 5 si un pic dimineata sa fac o alergare sau un scurt full-body-workout, in casa, asta daca vremea chiar nu permite o alergare afara.

Am  fost concepuți ca firi sportive, avem peste 600 de muschi pe care ar fi bine să-i folosim. Dar nu despre muschi e vorba in aceste 15-20 de minute, ci despre sanatatea ta.

Desi promovam in primul rand o alimentatie sanatoasa, stim ca pentru sanatate e in primul rand important sa faci sport iar abia apoi să mănânci sanatos, sau cel putin putem pune semnul de egalitate.

Tocmai de aceea am inceput seria de live-uri cu miscarea fizica si nu cu un alt principiu.

Tu stii deja ca sportul are multe beneficii: pentru sistemul limfatic, pentru sistemul circulator, pentru detoxifiere, etc, beneficii pe care nu o sa le enumar pe toate acum.

Dar o sa-ti spun doar 2 aspecte extrem de importante si care sunt mai putin cunoscute:

  1. Sportul la prima ora a dimineții stimulează BDNF (Brain Development Neurologic Factor), un factor de dezvoltare si regenerare neuronala. Practic, daca faci sport la prima ora a diminetii, creierul tau se regenereaza mai usor.
  2. Sportul stimuleaza secretia de endorfine, serotonina si dopamina, toate acestea avand un impact direct si imediat asupra fericirii si a bunei tale dispozitii.
    Tu ai văzut vreodată pe cineva trist şi pesimist după ce a făcut sport? Nici eu!

Ce faci incepand de maine? Fa-ti un obicei din a face sport in fiecare zi, chiar si doar cateva minute este un progres semnificativ.

…și în plus… la 5 dimineața  este liniste si nu te deranjeaza nimeni, astfel incat poți alerga în voie,

Miscarea asta de dimineata, iti va face asadar, extrem de bine si la corp si la moral, nu doar pentru ca va fi prima victorie a zilei si una mare de tot, sau doar primul task indeplinit, sau pentru ca vei incepe ziua cu moralul si energia la maximum, dar va fi si o investitie importanta in sanatatea ta pe termen lung!

Am fugit, ne vedem maine!”

2. Apa calduta cu lămâie

“Buna dimineata! Sunt Adrian Ienin, farmacist si co-fondator al Minunea Naturii.

Iata-ne la cel de-al 2-lea live din seria de 5. Daca vrei sa-l revezi pe cel de ieri, o poti face pe pagina noastra de Facebook sau pe Youtube.

Astazi iti voi prezenta ceva pe cat de simplu pe atat de important pentru sanatatea si vitalitatea ta. Ceea ce iti propun e simplu, chiar banal dar e foarte important sa-l faci in fiecare dimineata, primul lucru dupa ce te trezesti, inainte de Sportul despre care am discutat ieri.

Partea faina este ca va avea, aproape instantaneu, cel putin 5  efecte pozitive si importante asupra ta:

  1. Te va hidrata foarte bine dupa o noapte in care corpul tau a dus lipsa de apa, e deshidratat. Desi nu ne dam seama foarte multi dintre noi suferim de o deshidratare cronica, ceea ce se traduce prin:
    scaune prea tari, riduri aparute prea devreme, probleme renale, dureri de cap, dureri articulare, digestie incorecta, absorbtie a alimentelor deficitara, etc
  2. Iti va alcaliniza organismul! Mi-ar lua mult ca sa iti explic cu adevarat ce inseamna achilibrul acid-alcalin al organismului dar intr-un limbaj mai comun, putem traduce sau putem pune echivalenta intre alcalinizare si: vindecare, regenerare si intinerire
  3. Iti va regla tranzitul intestinal! Din cauza alimentatiei deficitare, a consumului redus de apa si a miscarii fizice insuficiente tranzitul intestinal al foarte multor persoane este mult prea lent. Minunea pe care o sa ti-o propun va avea si acest efect minunat, de reglare imediata a tranzitului intestinal.
  4. Energizare si oxigenare celulara. Faptul ca introduci in corp, la prima ora a diminetii, un lichid cald, la temperatura corpului, il ajuta sa nu piarda energie cu incalzirea lui ci il va ajuta sa castige energie. In plus combinatia pe care ti-o voi dezvalui va avea un efect deosebit, acela de cresterea oxigenarii la nivel celular.
  5. Cresterea imunitatii. Studiile spun ca desi o lamaie are doar 60mg de vitamina C, ea echivaleaza ca influenta asupra imunitatii cu 2000mg de Vitamina C si asta datorita complexului de bioflavonoide si al alte substante prezente in lamaie.

Poate ca ti-ai dat seama despre ce e vorba din beneficiile pe care ti le aduce, e vorba de:

apa calda cu lamaie.

Ce e foarte important:

Ai nevoie de 500ml de apa si zeama de la o lamaie

Incalzeste apa la 37-40⁰C si adauga zeama de lamaie. Apoi bea cei 500ml, preferabil cu inghitituri mici.

O sa zici ca e prea simplu… apa cu lamaie… prea simplu! Bea intai, incearca si scrie-mi in comentariu ce efect a avut asupra ta!

Sanatatea e formata din lucruri simple, nu e nimic complicat, e nevoie doar de consecventa si perseverenta!

Ne vedem maine, cu al 3-lea live. Pe curand!”


3. Hrana sa va fie medicament!

“Buna dimineata din nou! Sunt Adrian Ienin, farmacist si co-fondator al Minunea Naturii.

Iata-ne la cel de-al 3-lea live din seria de 5, despre 5 principii importante pentru sanatatea ta. Daca vrei sa le revezi pe cele precedente, o poti face pe pagina noastra de Facebook sau pe Youtube.

Astazi iti voi vorbi despre alimentatie, in cel mai simplu si scurt mod posibil. Iti voi spune in special ce e important sa faci, nu atat ce sa nu faci. O sa fac cel mai concis rezumat posibil a tot ce inseamna nutritie astfel incat la finalul video-ului sa stii deja ce ai de facut pentru o alimentatie sanatoasa.

In primul rand, respecta cele 3 mese ale zilei, sunt foarte importante si e ideal sa le respectam. De la acest principiu plecam!

Cei mai multi dintre noi, sunt pe graba dimineata, isi iau un covrig in drumul spre serviciu, apoi nu mananca aproape nimic toata ziua si …seara …ar manca tot frigiderul.

Cam asa fac si luptatorii de SUMO se antreneaza intens pe parcursul zilei, fara sa manance, apoi mananca foarte mult seara si astfel „castiga” mult in greutate. Ma gandesc ca nu iti doresti si tu acelasi lucru?!

Asadar: ia un mic dejun consistent inainte sa pleci de acasa: consuma de exemplu cereale integrale cu lapte vegetal sau o salata de fructe cu seminte si nuci, astea sunt doar 2 exemple.

Nu sari peste pranz, ia-ti o pauza de jumatate de ora si mananca. Este foarte important ca la pranz sa consumi o salata mare de cruditati pe langa ce mai doresti tu. Salata sa fie jumatate din ceea ce mananci.

Ia o cina usoara, o ciorba de legume, o mamaliga cu pasta de avocado, si din nou o salata de cruditati. Nu mânca prea tarziu, e bine sa treaca minim 3 ore intre ultima masa si ora de culcare.

Daca vei avea un mic dejun si un pranz consistent nu iti va fi asa de foame seara.

Cam asta e pe scurt: respecta cele 3 mese, ia-le la ore fixe si ai grija ca ceea ce mananci sa fie cat mai natural si integral. Deasemenea ar fi bine ca per total ceea ce mananci sa fie jumatate alimente crude si jumatate alimente preparate termic.

Daca vrei un exemplu de meniu, ai disponibil aici un link catre el.

Ne vedem maine cu cel de-al 4-lea live.

Sa ai o zi minunata!”

4. Lista de cumparaturi

“Buna dimineata din nou! Sunt Adrian Ienin, farmacist si co-fondator al Minunea Naturii.

Iata-ne la cel de-al 4-lea live din seria de 5. Daca vrei sa le revezi pe cele precedente, o poti face pe pagina noastra de facebook.

Astazi iti voi vorbi despre un alt principiu foarte important: lista de cumparaturi sanatoase dar si ce produse ai disponibile in casa pentru a fi mancate.

De ce este importanta lista de cumparaturi?

Pentru ca o alimentație sănătoasă incepe de la cumpărăturile pe care le faci!

Atunci când ti se intampla sa fi în tensiune emoțională, in stres, in dezechilibru, poti fi tentat, susceptibil să alegi mâncăruri nesănătoase, doar pentru ca le ai la indemana, in frigider, in dulap sau in camara.

De aceea daca vrei sa ai exclusiv o alimentatie sanatoasa, fa curatenie in camara, in frigider si pe unde mai pastrezi alimentele.

Și eu am inceput așa și iti recomand și ție:

arunca tot ce consideri nesănătos din casa, pentru ca desi ai dat bani pe ele, nu iti aduc beneficii pentru sanatate, astfel pentru ca eu nu le-as manca asta iti recomand si tie. Repercursiunile asupra sanatatii nu merita asta!

Scapa de: zahar, margarina, potentiatori de gust, E-uri, coloranti, conservanti, produse rafinate si albite,etc.

Ai grija de unde îți faci cumpărăturile și ai grija ce cumperi. Uite-te in cos și ai grija sa fie:

  • Un sfert fructe crude,
  • Un sfert legume crude,
  • Cerealele sa fie integrale fara aditivi,
  • Inlcude pseudocereale si leguminoase: linte, fasole, quinoa, mei, naut, hrisca, amaranth.
    Stiai ca alimentatia dacilor era bazata pe hrisca si mei, alimente fara gluten si cu un raport echilibrat de proteine vs glucide, foarte bune alegeri faceau stramosii nostri.
  • Include seminte si nuci, crude, neprajite si preferabil BIO
  • carnea si lactatele nu sunt alimente de baza si nici indispensabile, poti chiar sa le stergi de pe lista de cumparaturi.

Asadar mare grija pe ce dai banii, poti face o investitie in sanatate sau in boala

Si mai tine minte!:

Alimentatia poate fi ori un medicament foarte puternic, ori o otrava foarte lenta!

Spor la cumparaturi sanatoase!

Ne vedem maine pentru ultimul si cel mai interesant live!

Nu il rata!

Pe maine…”

5. Asculta-ti corpul!

“Buna dimineata din nou! Sunt Adrian Ienin, farmacist si co-fondator al Minunea Naturii.

Iata-ne la cel de-al 5-lea live, ultimul din aceasta serie. Daca vrei sa le revezi pe cele precedente, o poti face pe pagina noastra de facebook.

Asa cum ti-am promis live-ul de azi e foarte interesant, e despre tine si despre corpul tau!

Oamenii sunt tot mai bolnavi si asta nu o spun eu ci statisticile. Bolile cronice au o crestere alarmanta iar spitalele de oncologie nu mai fac fata numarului exagerat de mare de pacienti.

De ce sunt mai bolnavi? Pentru ca au un stil de viata haotic si nu isi asculta corpul!

Ce iti recomand eu astazi este sa-ti asculti corpul, sa-i înțelegi semnele!

De exemplu:

  • Cand esti balonat sau balonata, schimba ceva la alimentatia ta, fi atent(a) ce combinatie alimentara ai facut si nu o mai repeta!
  • Cand esti constipat sau constipata, mananca mai multe fibre (fructe, legume) si bea mai multa apa.
  • Daca ai o tuse cronica din cauza fumatului, nu mai fuma. Nici un antitusiv sau expectorant din lume nu iti va vindeca problema daca nu elimini cauza.
  • Asta o sa-ti placa: Cand ti-e pofta de dulce… mananca un fruct! Fructele sunt cele mai dulci alimente naturale si la ele ar fi bine sa ne stea gandul cand e vorba de dulce. Pofta de dulce este un semn ca exista o carenta in organism pentru anumite substanta, care, el stie, ca se regasesc in fructe.
  • Te doare capul, asigura-te in primul rand ca ai baut suficienta apa.
  • Te dor articulatiile, adopta o alimentatie cu efect antiinflamator. Gasesti pe blogul nostru un articol exact cu acest titlu: alimentatia cu efect antiinflamator.
  • Cand esti prea obosit, odihneste-te. Mai multe cafele sau mai multe energizante nu vor face decat sa-ti epuizeze organismul si mai mult.
  • Cand ai febra, lasa corpul sa lupte, si acum sa nu te sperii: cu cat febra e mai mare, cu atat imunitatea e mai puternica! Nu fa o bucurie din faptul ca ai racit fara sa faci febra ci pune-ti un mare semn de intrebare despre capacitatea de lupta a organismului tau!

Corpul tau iti transmite diverse semne care sunt menite sa te aduca pe drumul cel bun. Daca le ignori sau daca le „asupresti” cu medicatie antagonica ele te vor duce la boli cronice, mult mai grave si mult mai greu de vindecat.

Si atunci dintr-o data o sa zici ca: de ce mi s-a intamplat tocmai mie? Cand de fapt corpul tau iti da semne inca de acum 10 ani.

Asculta fiecare semn al corpului tau si ia masuri in consecinta.

Pune accent pe medicina preventiva nu pe cea curativa. Asta consider eu ca este practic principala problema a sistemului de sanatate, faptul ca se pune mult prea putin accentul pe preventie si mult prea mult pe tratament.

Cred ca tarie ca preventia este cel mai eficient tratament!

Am ajuns la finalul seriei, sper ca ti-a placut si te rog sa-mi lasi si mie parerea ta sub forma de comentarii.

Toate aceste video-uri sunt disponibile pe canalul nostru de youtube, astfel le poti revedea de oricate ori iti doresti.

Sa ai o zi minunata si multa sanatate!”

Cu bine,

Farm. Adrian Ienin

2 thoughts on “5 aspecte importante pentru sanatatea ta (live video)

  1. Pingback: Gripa, preventie si tratament, antigripale naturale eficiente – Blogul Minunea Naturii

  2. BeFit Concept says:

    Urmaresc blogul dumneavoastra de ceva vreme, imi place foarte mult, deoarece gasesc informatii de calitate pe care le pot folosi in viata personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *